
Yazının Başlıkları
sketchLed Otomasyonu Teknolojisinde Son Nokta
Bu projemizde tek tek renkleri kontrol edilebilen ws2811 ve ws2812 diye adlandırılan yeni nesil şerit LED ile çalışacağız. Kendi içinde herbir RGB LED in adresli olduğu bu teknoloji aslında pekte yeni sayılmaz Adafruit bildiğim kadarı ile yıllar önce piyasaya sürdü bu LED i ve Çinlilerde son sürrat kopyalayıp halkın kullanımına açtı.
5 Volt ile besleme
Bildiğiniz üzere ekseriyetle standart şerit LED ler 12 volt ile beslenir ve RGB dediğimiz LED de buna dahildir fakat Magic LED in kullandığım verssiyonu 5 Volt. 3 kanaldan oluşan bir RGB şerit led te 256 renk elde edilebilir ki aslında biz bunu pek algılayamayız. ws2811 yani magic LED de de 256 renk elde edilir fakat aşağıda resimde görüldüğü üzere her bir LED den ayrı renk almamız mümkün.
LED li Görsel Şölen
Teknik özellkleri baya kafa karıştırmaya müsait bence alıp denemenizde fayda var. Eğer yanlış voltaj vermezseniz kolay kolay bozulmuyor. Bir kaç büyük projede kullandığım LED leri Çinden getirmiştim direk fazla almazsanız gümrüğe takılmaz. Görsel bir şölen sunan Magic LED kullanımı gayet basit bir ürün aslında bağlantı şemasını takip ederek kolayca sonuca ulaşabilirsiniz. 5 Volt pille çalışabilmesi ile ayakkabılardan şapkalara bir çok alanda kendine yer bulan Magic LEDi ben davula bile takmıştım 🙂 Davulcunun vuruş şiddetine göre ekolayzır yapıyordu.
Gerekli ALet Edavat Listesi
- Android Telefon
- Arduino Promini 328
- HC06 Bluetooth Modul
- WS2811 veya WS2812 Şerit Led
- 5 Volt Adaptör (Metrede 60 lısı – Metrede 1 Amper Çeker)
Kabloyu, havyayı saymazsak genel olarak bu kadar.
Bluetooh unuza isim ve şifre vermek, ayarlarını değiştirmek isterseniz Bu Yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
Evet Proje Nerede
Şimdi projeyi buradan paylaşıyorum ama kod kopyala yapıştır çalışmıyor ve kod çok uzun; bu yüzden Android uygulamasının workspace dosyasını, uygulamanın APK sını ve Arduino kodunu zip halinde kayıt ettim direk indirip bilgisayarınızda açmanızda fayda var. Video da görülen direkte kullanılan kodlardır, direğin üzerinde bulunan aydınlatmanında kontrolü vardır programda ama siz o kısmı görmezden gelin.
Taci SARAR
anarche üstad,
paylaşımların için çok teşekkürler öncelikle.
dosyayı indirdim fakat
#include
#include
kütüphaneleri mevcut olmadığı için çalıştırma ve deneme şansı bulamadım.
paylaşman münkünse paylaşabilirmisin lütfen.??
anarche
Librarylerle beraber tekrar yükledim … umarım doğru kütüphaneleri eklemişimdir. Kolay gelsin
Taci SARAR
anarche üstad tekrar başını ağrıtıyorum.
dosyaları tekrar indirdim yine beceremedim 🙂
#include
#include (bu library maalesef dosyalarda bulamıyorum)
#include
#include
#define VERSION_NUMBER 0.51
yanlış bi işlem yapıyorum sanırım yada siz arduino hangi versiyonu kullanıyorsunuz. bende mevcut olan 1.8.5 versiyondan olabilir mi?
Mehmet
İki zip dosyasını çıkarıp arduino klasörü altındaki libraries klasörüne atmalısınız. Bunu yaptınızmı ?
Taci SARAR
üstad
C:\Program Files\Arduino\libraries\arduino_LightAnimation içerisinde geçersiz kütüphane bulundu
gibi bir hata veriyor.. dediğin şekilde zip dosyaları çıkartıp library klasörüne kopyaladım ama olmadı
Taci SARAR
Üstad yarın sabah hemen deneyeceğim. Senin dediğin gibi değilde farklı birşeyler yapmaya çalışmıştım acemilik işte. Birde arduino uno seçiliydi kart olarak pro mini seçeceğim onu farkettim. Bu arada yeriniz perpa b blokta yanlış görmedimse videodan eğer. Yarın sonucu paylaşacağım sizinle ve çalıştırırsam farklı eklentiler deneyeceğim üzerinde 🙂
Comments are closed.